Duyu çantaları hemen hemen her çocuğun ilgisini çekiyor ve çocukların duyularına hitap edecek şekilde kolayca hazırlanabiliyor. Aslında duyu çantası hazırlaya bilmek için üç temel malzemeye ihtiyaç var. Birincisi kilitli sağlam gıda poşetleri. İkincisi saç jölesi üçüncüsü ise bant gibi kuvvetli bir yapıştırıcı. Jöle daha kolay bulunabilir ve pratik oluşu sebebiyle ana malzeme olarak kullanılıyor, elbette ki farklı malzemelerden de duyu çantaları yapılabilir. Bant ise güvenlik için poşetin içindekiler kolayca dışarı çıkamasın diye koruyucu malzeme olarak kullanılıyor.

Öncelikle seçtiğiniz poşetin dayanıklı olması lazım ki çocuğunuz veya öğrencileriniz keşif yaparken, oynarken sağlam kalabilsin. Kolayca yırtılıp deforme olmasın.

Duyu çantası

Çantayı sağlamlaştırabilmek için içini jel ve kullanacağınız maddelerle doldurduktan sonra dört tarafını da bantlayın. Çantaya bir kaç kaşık jöle koyun yoğun bir paket istiyorsanız kaşık sayısını arttırmalısınız ama çok doldurmak iyi bir fikir değil. duyu çantası 2

Daha sonra seçtiğiniz malzemeyi çantanın içine koyun. Duyusal deneyimler için aklınıza gelebilecek her tür malzemeyi kullanabilirsiniz. Plastik hayvanlar, boncuklar, parlak ve ışığı yansıtan şekiller, kağıt parçaları, küçük oyuncaklar, laminasyon yapılmış resimli kartlar, makarna, pirinç, mercimek, nohut gibi gıdalar, köpük levhalar, pom pomlar kısacası aklınıza gelebilecek her şey.  Hatta bazı öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar için harfler sayılar gibi malzemeler hazırlayıp bu duyu torbalarına konulduğunda öğrenmek daha kolay ve eğlenceli hale gelebiliyor. duyu çantası 3

İstediğiniz zemin üzerinde  duyu çantanızla oynayabilirsiniz. Pencerenin camına yapıştırabilir, renkli zeminlerde oynayabilirsiniz. Önemli olan çocukların keşif yapmalarını ve duyusal haz almalarını sağlamak. İsterseniz el göz koordinasyonu çalışmaları yapabilir isterseniz harf veya sayı yazmaya çalışabilirsiniz. Duyu çantalarını hazırlamak iste bu kadar kolay.